Studenthjælp – undgå datacrash

PC-tasken = tikkende bombe.

Bærbare computere er hurtigt blevet en vigtig del af hverdagen i skolen, det samme er truslen om vigtige opgaver eller eksamener som bliver slettet eller bliver utilgængeligt når harddisken fejler. Studerende har altid en PC eller en Macbook med sig overalt, og de behandles langt fra forsvarligt.

Nogle gode tips for at undgå datahavari:

  •  Bærbare computere er ikke så robuste som mange lige tror - Vær forsigtig når du flytter den. Undgå unødvendige stød eller slag.
  • Brug en solid og godt polstret PC-taske – En rygsæk eller en dokumentmappe beskytter ikke computeren godt nok.
  • Backup regelmæssigt - Opret regelmæssige sikkerhedskopier. Det vil være den mest effektive måde at beskytte dig fra at miste data. Sikkerhedskopier data mindst en gang om ugen over på en pålidelig enhed (CD, DVD, USB-sticks eller en Cloud-tjeneste). Kontroller altid at dataene faktisk bliver kopieret.
  • Kør et virus scan og opdater antivirusprogrammet med jævne mellemrum - Datavirus er en af de værste fjender. God anti-virus software tester systemet for koder som er unikke for hvert kendte datavirus og eliminerer evt. installeret virus.  Vær også forsigtig med spyware, et almindeligt problem forårsaget af internetsurfing og overførsler der kan føre til komplikationer med computeren. Der findes flere programmer tilgængelige på internettet som kan hjælpe til med at fjerne de fleste spyware-programmer.
  • Vær opmærksom på mærkelige lyde - Hvis du hører en mærkelig lyd, så sluk for computeren umiddelbart og ring til en ekspert. Videre brug kan skade harddisken yderligere.
  • Undgå at anvende gør-det-selv software hvis du har mistanke om en mekanisk fejl på harddisken – skaden kan forværres og gøre dataene utilgængelige også for eksperter.
  • Brug Auto-Save funktioner - De fleste programmer har Auto-Save funktioner som vil lagre projekter eller dokumenter efter forhåndsindstillede intervaller. Hvert 5. minut er et godt interval på bærbare computere.
  • Tjek batteriet jævnligt – Brug lader hver gang du ved at du skal bruge computeren i længere tid. Nogle bærbare computere vil slukke hurtigt når et bestemt lavt batteriniveau er nået og vigtige dokumenter kan gå tabt.
  • Hvis du oplever et tab af data, kan Ibas hjælpe dig! Ibas kan løse dine problemer til en fastpris. Ring til os for hjælp på 80 82 03 60.