Sletning af data – hvorfor bekymre sig?

Ibas bliver ofte kontaktet for at redde data som er blevet utilgængeligt når en harddisk crasher, er utilsigtet slettet eller i et hav af andre scenerier. Men hvor går folk hen hvis de vil have sine data slettet for altid?

Når du skal beskytte din mest sensitive elektroniske information, behøver du en politik for datasletning i din datalagringsstrategi. Og her er der kun et godt råd der gælder - anvend certificerede løsninger der garanterer at dine data ikke havner i de forkerte hænder.

Mange virksomheder har dokumenterede retningslinjer for hvor længe forskellig information, eksempelvis regnskabsdata og kunderegistre, skal lagres. Men mange af de samme virksomheder har ikke klare retningslinjer for håndtering af data der ikke længere behøver at være lagret eller tilsvarende for bortskaffelse af gamle PC'er, harddiske, servere og andre datalagringsenheder.

Ny lovgivning i Europa i 2016

EU General Data Protection Regulation har til formål at forene persondataloven for at møde udfordringerne i den digitale tidsalder, og især styrke beskyttelsen af personoplysninger online. Når loven træder i kraft, vil det kræve, at alle virksomheder, der håndterer EU-borgeres data skal slette personlig information efter anmodning eller når oplysningerne ikke længere skal benyttes..

Ibas og Ontrack, har påpeget, at 57 procent af de 660 europæiske IT-ledere, der deltog i undersøgelsen, tror at de vil blive direkte påvirket af denne lovgivning.

Tre ud af fem (61%) it-chefer har heller ikke rutinerne, der er nødvendige for den nye lovgivning.

Mere end halvdelen (55%) har ikke styr på den type bortskaffelses politik, de har brug for i deres virksomhed

Høje bøder

Der er stor fare for, at virksomheder, der forsømmer sletning kan få en bøde fra 250.000 € til 0,5% af den globale omsætning af mindre lovovertrædelse og op til 100 € millioner eller 5% af den årlige globale omsætning ved mere alvorlige krænkelser.

Fysisk destruktion

Kommandoerne "delete" eller "format" beskytter ikke data fra at blive gendannet. Selv en nybegynder på computer kan køre en data recovery software på disken og gendanne de fleste slettede filer. Fysisk ødelæggelse ved hjælp af en elektrisk boremaskine, hammer eller andet værktøj reducerer absolut muligheden for datarekonstruktion, men Ibas har bevist mange gange, hvordan det er muligt at gendanne data fra harddiske, der er blevet knust og tilsyneladende er døde.