Data på afveje - hvorfor bekymre sig?

EU’s General Data Protection Regulation har til formål at forene love omkring beskyttelse af privatlivet (persondataloven) og den digitale tidsalder og specielt styrke beskyttelsen af personoplysninger på nettet. Ibas og Ontrack har kortlagt at 57 procent af 660 Europæiske IT-ledere, der deltog i en undersøgelse omkring datasikkerhed, er overbeviste om, at de vil være direkte påvirket af denne lovgivning. Vi giver dig indsigt i hvorfor det er vigtigt at bekymre sig om sit data.

Fem almindelige slettemetoder - som alle er usikre

Når det handler om sikker sletning, findes der en række måder at "slette" data fra et medie. Men ingen af dem garanterer at informationen er væk for altid.

  • Del-kommandoen opdaterer kun en tabel som fortæller operativsystemet at filen er slettet. Indholdet af filen eksisterer selv om den gennemsnitlige bruger ikke kan få fat i den.
  • Formateringskommandoen opdaterer tabeller som siger at alle filer og mapper er slettet, men fjerner ikke data fysisk fra mediet.
  • Det er svært at garantere at data er fysisk overskrevet. En bruger kan ikke kontrollere hvornår og hvor data lagres på mediet fordi systemet gemmer det på en midlertidig placering. Filsletningsværktøj sletter kun filer og enkelte partitioner, aldrig hele harddisken.
  • Selv om et lagringsmedium bliver knust, er informationen stadig tilgængelig.
  • Selv om du bruger afmagnetisering for at slette data, er det ikke altid tilstrækkeligt. Du bliver nødt til at vide hvor kraftigt et magnetfelt der skal til, og hvor længe den specifikke disk skal udsættes for magnetfeltet.

Overskrive med software

Når du vælger at bruge software skal du være sikker på at værktøjet skriver direkte til harddisken uden brug af operativsystemet. Du skal være sikker på at alt data bliver fysisk overskrevet..

Et godt råd er at spørge, om det værktøj, du bruger kan generere et certifikat for 100% sikker sletning, og om softwaren er certificeret af sikkerhedsinstitutioner verden over.

Vælger du vores softwareværktøj til sletning af data har du mulighed for enten at genbruge eller sælge medier trygt efter sletningen. Ved hjælp af et styringssystem kan man fjernstyre andre computere på netværket, således at disse kan slettes uden den fysiske behov for at være til stede ved den aktuelle placering. Sletningscertifikater lagres centralt i systemet, så licens styringen og intern kontrol vedligeholdes på den bedst mulige måde.

Ibas tilbyder Blancco software til sletning af pc'er, servere, LUN, virtuelle diske, smartphones og tablets, flash medier og individuelle filer og mapper.

Overskrive med programvare

Degaussing

Degaussing

Degaussing sletter effektivt data ved at udsætte lagerenheden for et enormt stærkt magnetfelt, der sletter al lagret information på enheden.

Vores Ontrack Eraser Degausser 3.0 genererer en PEAKVÆRDI/REALVÆRDI på 18.000 gauss i centeret af harddisken, stærkt nok til at slette sikkert i forhold til de Ørsted værdier producenterne opgiver på deres forskellige lagringsmedier.

Du kan også få dine lagringsmedier slettet hos Ibas.


5 gode råd ved skrotning af gammelt PC-udstyr:

  • Beslut dig for, hvad du ønsker at gøre med din PC - give den væk, sælge den eller måske skal den genanvendes.
  • Overvej, om der er behov/ønske om at genbruge lagringsmedier - dette påvirker valget af sletnings metoden.
  • Hvis du overlader maskinen til andre, skal du sørge for at vide, hvordan data skal slettes.
  • Få dokumentation for, at de data, virkelig bliver slettet.
  • En virksomhed eller forretning bør etablere en ensartet sikkerhedspolitik, der omfatter procedurer for sletning af data. Normalt vil pc'er, hjemmecomputere, kopimaskiner, printere, fax, PDA, telefon, mobiltelefon, tablet og digitalkamera indeholde virksomhedens egne data.

Sletningssoftware

Ibas tilbyder Blancco software til sletning af PC'er, servere, LUN, virtuelle diske, smartphones og tablets, flash medier og individueller filer og mapper.


Styringssystem til datasletning

For at kunne afbalancere omkostninger, effektivitet og sikkerhedsmæssige krav knyttet til et stadigt stigende mængde data, har organisationen brug for en centraliseret og professionel management system for data sletning (Data Erasure Management - DEM). Blancco Management Console er en unik løsning, der gør det muligt at styre sletningsprocesser online. Dette sikrer en effektiv og fuldstændig DEM proces.

Styringssystem for datasletting

Softwareløsninger

Hosted Erase:Lad Ibas administrere dit slettemiljø! Registrer dig som bruger og begynd at slet. Hosted Erase er en centraliseret web-baseret tjeneste som håndterer rapportering og licenskontrol. Enklere bliver det ikke.
Sletning af harddisk:En hurtig, effektiv og fleksibel totalløsning for sletning af data på PC-er, bærbare, servere og lagringsmiljøer, som gør det muligt med tryg bortskaffelse eller genbrug.
Sletning af mobil:Sikker sletning af data på Android, iOS og Windows smartphones og tablets.
Sletning af flash media:Slet flash media som har været brugt i smartphones, tablets, netværksrutere, fotoapparater e.l.
Sletning af filer:Slet filer eller mapper på PC-er, servere og virtuelle maskiner som er i aktiv brug, for at forhindre datalækager.
Sletning af LUN:Centraliseret sletning af logiske diske som LUN og virtuelle maskiner i et aktivt lagringsmiljø.
Management Console:Styringssystemet er udformet for at understøtte processen med bortskaffelse af IT udstyr, inkluderet distribution af slettesoftware, håndtering af hardware samt rapportering af sletteprocessen for revisionsformål.

Ontrack Eraser Degausser 3.0

Ibas har for nylig haft en enorm efterspørgsel efter degaussere fra større private sektorer og offentligheden, der ønsker at slette defekte lagermedier som er stuvet væk i et lagerrum. Lagringsmedier, som er fulde af følsomme oplysninger, men som umuligt kan blive slettet ved hjælp af software. Mange af disse kunder vælger også at bruge degausseren til at slette defekte harddiske under garanti, indtil disken er videre til producenten.

Degausseren sletter defekte lagringsmedier, hvor der ikke kan anvendes konventionel almindelig software. Degausseren vil slette data på lagringsmediet effektivt ved at det udsættes for et enormt stærkt magnetfelt, som derfor sletter alt lagret information på medierne.

Sletningen vil kun tage 4 sekunder, og du kan slette mere end 100 enheder i timen.

Ontrack Eraser Degausser sletter harddiske, bånd, disketter og andre magnetiske medie typer med formfaktor 3,5" eller mindre på en 100 procent sikker måde. Harddiske og nyere bånd teknologi med fabriksindspillet servo spor vil ikke blive genbrugt, mens ældre tape typer, diske og videobånd kan bruges igen.

Hvis man har brug for at genbruge velfungerende harddiske kan de slettes med de faglige softwareløsninger vi tilbyder. Når harddisken er slettet med dette værktøj kan den genanvendes efter at PARTITIONERING og formatering er udført.