Renrum i verdensklasse

Sikkert miljø

Ibas og Ontracks renrum, verden over, er et sikkert miljø med CCTV-overvågning. Nøglepersonale er sikkerhedsklareret af Forsvaret og vi følger strenge it-sikkerhedsprotokoller der revideres årligt.


«Støvfrie arbejdsbænke»

Har du en harddisk med en mekanisk skade bør den åbnes i et egnet miljø for at undgå skader. Vores renrum har specielle arbejdsbænke konstrueret med HEPA-filtre som fjerner partikler ned til 0,5 mikrometer i diameter. Arbejdsbænkene og vores arbejdsstationer er ordnet i specialiserede områder baseret på den type medie: 2,5, 3,5 IDE, SATA-stationer, USB-stationer, SAS, SCSI, SSD, flash, telefoner, tablets og servere. Alle arbejdsbænkene følger ISO 14644-1 klasse 5 standarder.


Forskning og udvikling

Gendannelse af data kræver specialistkompetence og viden om de mekaniske aspekter af harddiske og datalagringsteknologier. Ved sidste optælling havde Ibas og Ontrack over 500 proprietære software og hardware værktøjer, udviklet gennem mere end 30 år i branchen. For at holde trit med den teknologiske udvikling inden for datalagring, har Ontrack 200 softwareudviklere til at skrive ny kode eller designe nyt værktøj for at kunne gøre det bedste for vores kunder.


Oplæring

Ingeniørerne arbejder på forskellige teknologier, fra traditionelle harddiske til Solid State og flash-hukommelse. Ibas og Ontrack samarbejder tæt med mange producenter for at udvikle værktøj til gendannelse af data. Disse værktøjer er udviklet, testet og sendt ud til de globale kontorer hvor ingeniørerne læres op til at bruge værktøjerne på kundesager. Normalt tager det to år for en ingeniør at lære basis værktøjer og metoder i data recovery laboratorium før de specialiserer sig på eksempelvis forskellige lagringsteknologier.

Avanceret udstyr

Nærmere inspektion af harddiskhovederne er en almindelig procedure for at opdage mekaniske problemer med en harddisk som er fysisk skadet. Højkvalitets mikroskoper som ofte bliver brugt i medicinsk laboratorieforskning, finder man også i vores laboratorier. De er specieldesignet for at kunne justere og tilpasse læse- og skrivehovederne og det er selvfølgelig vigtigt at nano-tolerancen bliver opretholdt, så ingen plader og hoveder kommer i direkte kontakt med hinanden..


Kvalitet

Ingeniører kan arbejde på flere harddiske i forskellige stadier af selve datarekonstruktionsprocessen. Med proprietære kopieringsprogrammer, kan en harddisk få sin imagekopi fra alle dele af pladerne som ikke er fysisk skadet. Vi arbejder altid med en imagekopi og aldrig direkte på kundens medie. Det sikrer en optimal sikkerhed for kunden og dermed også bedst muligt resultat da vi kan arbejde med en imagekopi ude at være bange for at lave flere skader på den i forvejen skadede disk.


Imaging

En imagekopi bliver kopieret ud til vores servere og selve rekonstruktionen bliver fuldført af et logisk data recovery team, der lagrer de færdigt rekonstruerede data på en ekstern harddisk, der igen pakkes og sendes til kunden. Når dataene er kopieret til nye medier, er hver enkelt fil valideret for at sørge for at det er af god kvalitet og en Verifile-rapport bliver genereret så kunden kan tjekke om de mest vigtige data er til stede og i god stand. Når vi arbejder med RAID eller SAN vil ingeniørerne tage image af hver disk og derefter gendanne RAID’et.


Reservedele

Vi har et stort lager af reservedele og gamle harddiske for at sikre en hurtig opstart af opgaven. Ontrack håndterer en verdensomspændende reservedelsdatabase hvor ingeniører verden over kan søge efter dele. Hvis for eksempel kontoret i Tyskland har dele Ibas har brug for i Norge sendes de afsted ekspres, ofte imens disken fra kunden er undervejs.


Ontrack Degausser

Sletning af data

Ibas beholder gerne din ødelagte harddisk og vi sørger selvfølgelig for at gammelt data bliver slettet. Dette udføres enten ved hjælp af vores software løsninger eller ved brug af vores degausser.


Sikker sletning

En af vores ingeniører vil altid overvåge og kvalitetssikre at sletningen udføres 100 %.