Reddet køreskole fra crash

Da harddisken hos Sande Trafikskole crashede på en fredag, fik de at vide, at data med en værdi på op til flere hundrede tusinde kroner var tabt for evigt. CEO Eirik Olaussen gav ikke op, men kontaktede Ibas. De returnerede 99 procent af dataene tirsdag ugen efter.

- Computeren indeholder vores regnskaber, liste over køretimer, billeder, videoer og alle virksomhedens oplysninger. Bare udestående køretekniske kurser svarende til flere hundrede tusinde kroner, hvilket ville være gået tabt, hvis vi ikke fik dataene tilbage, siger administrerende direktør Eirik Olaussen i Sande Trafikskole.

Vestfold virksomheden består af fire kørelærere der alle har travle dage. Fredag den 26. september crashede deres harddisk og de havde ingen backup. Olaussen så hurtigt, at det kunne være dyrt uden data og bragte pc'en til sin dataleverandør.

- De sagde, at der var to virksomheder, der løste denne type problemer: Ibas og et Oslo-firma. Min dataleverandør sagde at Ibas var dyrt, så jeg kørte op til Oslo. Efter en time, kunne de fortælle mig, at der var en dyb ridse i harddisken, og at det var næsten umuligt at rekonstruere data. I så fald måtte jeg sende den til udlandet, og regne med udgifter til mange hundrede tusinde kroner, forklarer han.

Olaussen tog ikke svaret for gode varer og kontaktede i stedet Ibas fredag eftermiddag.
- Kunden stod ved døren klokken ni en fredag aften. Vi undersøgte harddisken og var hurtigt i stand til at fastslå, at der var et defekt læse / skrivehoved, samt nogle små skader på data overfladen, siger Hans Rønningen, senioringeniør hos Ibas.

For rekonstuktionseksperterne på Kongsvinger var det en almindelig dag på arbejdet. Olaussen fik den gode nyhed ved midnat fredag og takkede ja til en rekonstruktion.

- Tirsdag 30. september hentede jeg harddisken og samme dag var alt op at køre igen. Det var en enorm lettelse. Den nat lå jeg med et smil på læben. Det kostede omkring 30.000 kroner plus moms, men jeg ville med glæde betale to gange for at få mine data tilbage, understreger administrerende direktør Eirik Olaussen hos Sande Trafikskole.