Referencer Ontrack Eraser Degausser 3.0

Bjørnar Eilertsen, IT-ingeniør hos Kongsberg Defence & Aeorospace AS

Vi arbejder blandt andet med udvikling af militæret klassificeret materiale, og derfor var sikkerhed helt afgørende for vores valg: Degausseren fra Ibas var den eneste som er godkendt af National Sikkerhedsmyndighed. Tidligere foregik bortskaffelse af gamle harddiske ved fysisk destruktion hos en tredjepart, men vi føler os langt mere bekvemme ved selv at kunne foretage sikker sletning.

Det er heller ikke svært at forsvare investeringen økonomisk. At få sensitive data på afveje – og måske komme på forside af aviserne – ville kunne skade virksomhedens omdømme. Dette er en lille omkostning at tage for at reducere en sådan risiko.

IKT-leder Eirik Wasmuth hos Sirdal kommune

Sirdal kommune investerede i en degausser for et par måneder siden, og indtil videre har den absolut svaret til forventningerne. For os repræsenterer degausseren en solid besparelse, både økonomisk og tidsmæssigt. Jeg blev faktisk overrasket over at den ikke kostede mere.

Sletningen foregår meget hurtigt, og over tid er der ikke tvivl om at vi kommer til at spare betydelige beløb i forhold til alternativerne. Hidtil har vi brugt den på omkring 100 udrangerede harddiske, men harddiske som fremdeles er i produktion, må enkeltvis byttes ud. Vores harddiske indeholder sensitiv information, for eksempel tavshedsbelagte personoplysninger fra socialkontoret osv.

IT-chef Torbjørn Olsen hos Innherred samkommune (Levanger og Verdal kommune)

Vi kunne ikke klare os uden degausseren fra Ontrack. Når 700 til 800 PCer skiftes ud hvert år, skal man have et praktisk, enkelt og sikkert system for at udføre opdager. De nye degausser behøver ingen opladningstid, og dermed er harddisken slettet i løbet af få sekunder. Tidligere hobede store mængder af diske sig op som skulle til Trondheim til sletning, men nu gøres det ligeså snart harddisken tages ud.

Vi mener ikke at prisen var specielt høj. Afhængigt af hvor lang levetid degausseren kommer til at have, kommer hver sletning til at koste mellem 10 og 50 kr. Andre slettemetoder ville koste meget mere.

Jeg ønsker også at fremhæve den gode kundeservice man får fra Ibas. Personalet er meget imødekommende og jeg tror deres kompetence er unik i Norge.