Ibas redder billededatabasen til Fame Fotograferne

I en december-weekend i 2007 oplevede Fame Fotograferne enhver fotografs mareridt; på sekunder var bestillinger af billeder, kalendere og julekort væk.

Det var et strømafbrud der forårsagede et uønsket stop på den kritiske lagringsserver. Det ville tage flere dage at gendanne dataene fra backupsystemet.

– For vores del var dette en forfærdelig pine, da julen er vores mest hektiske periode. Et produktionstop på mange dage ville være et alvorligt problem for et firma som altid har leveret når vi skal levere, siger it-chef i Fame Fotograferne, Arve Gulbrandsen.

For at undgå yderligere skade, rørte it afdelingen ikke lagringssystemet med hele 15 harddiske. I løbet af et døgn blev skadeomfanget vurderet sammen med konsulenter, og det blev besluttet at tage kontakt til Ibas.

– Det var en meget bekymret it-chef der ringede til os på vagttelefonen den weekend, siger Børje Aamodt, senioringeniør i Ibas og ansvarlig for projektet.

– Vi forstod at tiden var vigtig og når vi fik af vide at lagringssystemet var urørt efter strømbruddet, valgte vi at sætte en datarekonstruktion i gang umiddelbart via internettet, det vi kalder Remote Data Recovery. Det er den absolut hurtigste måde at gendanne data på, samtidig med at den er meget sikker, forklarer Aamodt

– Ibas viste stor forståelse for vores situation og inden for et døgn havde vi adgang til 100 procent af dataene fra lagringssystemet, 4,2 terabyte data, noget som svarer til ca. 4,5 millioner filer. Alt var som før; filsystemet, katalogstruktur og samtlige filnavne var intakte, og vi var fuldt operative i produktionen mandag morgen, afslutter Arve Gulbrandsen.