Press Release

Onsdag, September 7, 2011

SSD og Flash teknologien er pålidelig, men ikke ufejlbarlig

Mere end halvdelen af brugerne har mistet data fra SSD/Flash enheder

Kongsvinger, 7. september 2011 – Ifølge en ny undersøgelse* omkring brugen af SSD/Flash enheder gennemført af Ibas Kroll Ontrack, svarer mere end 90 procent af de interviewede, at det er minimalt med fejl på SSD/Flash enheder samt, at de anser teknologien som værende pålidelig. Alligevel har hele 57 procent af de interviewede oplevet at miste data fra disse enheder. Endvidere siger 75 procent af de interviewede, at de anser rekonstruktion af data fra SSD/Flash enheder nærmest umulig eller i bedste fald meget kompliceret.

-Korrupte systemområder udgør 60 procent af datatab på SSD/Flash enheder, men fysisk skade, korrupte filsystemet, elektronik- og brugerfejl er også faktorer der spiller ind. Ved datatab fra SSD/Flash enheder, er rekonstruktionen mere kompliceret end på traditionelle harddiske. På de traditionelle harddiske er data lagret mere lineært, mens data på SSD/Flash enheder er spredt ud over mange lagringsenheder samt flere lag.

Industristandarder for datastruktur på SSD/Flash enheder er ikke fuldt etableret og dette betyder, at rekonstruktion af data fra disse enheder som ofte kræver en speciel tilpasning til den specifikke produktleverandør og den specifikke model. Med vores ekspertise indenfor SSD/Flash, samt kontinuerlige investering indenfor forskning og udvikling kan vi dog alligevel tilbyde en meget høj rekonstruktionsrate på dette område, udtaler Øyvind Nyland, afdelingsleder for rekonstruktion hos Ibas

Tendensen indenfor datalagringsteknologien går i retning mod SSD både for private og erhverv. Hastighed, pålidelighed og strømbesparelse som SSD/Flash er associeret med, appelerer naturligt til brugerne. Til trods for de mange fordele med teknologien må man være opmærksom på, at datatab fra denne type enheder er stigende. Vores tal viser en øgning i antal henvendelser på 20 procent det sidste år, afslutter Øyvind Nyland.

*Undersøgelsen er gennemført af Kroll Ontrack i foråret 2011, blandt privatbrugere og erhverv. Total er 560 onlineskemaer blevet besvaret.