Press Release

Onsdag, September 5, 2007

Sletning er sikrere end fysisk ødelæggelse

40 procent af større danske virksomheder ødelægger harddiske, der skal skrottes, men det forhindrer ikke at følsomme data kan genskabes. Derfor lancerer Ibas nu Ontrack Eraser, der sikrer, at harddiske slettes helt og ikke udgør en sikkerhedsrisiko, siger Henrik Andersen fra Ibas i Danmark.

København, onsdag 5. September - En undersøgelse foretaget af Visendi for Ibas kortlægger danske virksomheders rutiner og holdninger i forbindelse med sletning af data. Harddiske udgør et særligt sårbart område, da selv fysisk ødelæggelse ikke garanterer at følsomme data slettes.

De fleste virksomheder har godt styr på firewalls, anti-virus-programmer og adgangskoder til at beskytte følsomme data, men det kniber med sikkerheden når it skal udfases.
- Slettesoftware som Ontrack Eraser er enkel at installere, fleksibel at anvende og med lave omkostninger bør løsningen appellere til enhver virksomhed, der tager sikkerhed seriøst, siger Henrik Andersen og fortsætter: Ontrack Eraser er en one-size-fits-all-løsning med en fast pris per sletning. Løsningen kan slette eksterne harddiske, USB, Firewire og Flash-enheder samt interne harddiske af typerne IDE, ATA, SATA og SCSI.

Løsningen tager desuden højde for rapportering, revision og logning. Det indbyggede rapporteringsværktøj giver virksomheden en enkel og overskuelig sletterapport. Virksomheden kan selv vælge hvilken slettestandard, man ønsker at bruge. Ontrack Eraser dækker forskellige behov og understøtter udbredte standarder, som er godkendt af offentlige insitutioner og militære myndigheder i Europa og USA.

Af de virksomheder der rent faktisk er opmærksomme på at slette data, foretrækker de fleste formatering eller fysisk ødelæggelse.
- Det er vigtigt at være klar over, at hverken formatering eller fysisk ødelæggelse sletter data fra maskinen, dertil kræves et professionelt sletteprogram som Ontrack Eraser. Desuden er det en af de miljømæssige fordele ved Ontrack Eraser, at man ikke behøver ødelægge udstyret, som i stedet kan genbruges af virksomheden selv eller foræres til for eksempel skoler for fortsat brug.

Data fra undersøgelsen

 1. SMB’enes Top 3 liste over måder at slette data på:
 2. Formatering - 4 af 10 SMB’er (39,3 procent) sletter data ved at formatere
 3. Fysisk ødelæggelse (35,1 procent)
 4. Slette-software (16,4 procent)

Systemkrav til Ontrack Eraser

Ontrack Eraser sletteklient for Windows ™

 • Windows XP, Windows Vista, Windows 2000, Windows 2003
 • Hukommelse: 64MB
 • 20 MB ledig harddiskplads
 • Kan slette

Ontrack Eraser sletteklient for Linux

 • IBM-kompatibel PC med en Pentium eller større processor
 • Støtte for VGA 800 x 600 eller højere (VESA kompatibel)
 • Hukommelse: CD/DVD opstart 64MB, USB, PXE, & RIS (WDS) opstart 128 MB

Ontrack Eraser Network Server (OENS)

 • Windows XP, Windows Vista, Windows 2000, Windows 2003
 • Hukommelse: CD/DVD opstart 64MB, USB, PXE, & RIS (WDS) opstart 128 MB
 • 200 MB ledig harddiskplads

Servere som anvender Windows Vista

 • For at køre Ontrack Eraser programmet på en server som anvender Windows Vista skal en række porte konfigureres korrekt, vejledning medfølger.