Press Release

Fredag, August 31, 2007

Mit livs musikhistorie reddet

- Frede Norbrink , sangeren i Bandet ”Frede Fup” jublende lykkelig efter at Ibas har reddet billeder fra hele hans karriere.

"Frede Fup”, der har beriget den danske rockscene siden slutningen af halvfjerdserne er snart pladeaktuel med den nye Frede Fup CD ”Behøver vi at danse først?”, hvor 14 spritnye numre skal, om ikke få os til at danse, så i hvert fald til at synge med.

Men sanglysten fik et skud for boven, da det gik op for Frede Norbrink, at alle billeder fra hans lange musikkarriere tilbage fra 1962 til i dag, så ud til at være gået tabt. Der var noget helt galt med den harddisk, som alle hans billeder lå på, og han kunne slet ikke få kontakt med den.

”Det er fuldstændig uerstattelige billeder, som betyder fantastisk meget for mig, og jeg turde slet ikke tænke den tanke til ende, at de måske var væk for altid” fortæller Frede Norbrink.

Frede lod ingeniørerne hos Ibas overtage harddisken og de kom på en større opgave, fordi det var nødvendigt at skaffe en fuldstændig identisk harddisk, som de skulle bruge reservedele fra, hvis de skulle kunne genskabe dataene. Og Fredes harddisk var gammel - ”fra det forrige århundrede” som han selv udtrykte det, og det viste sig at være en vanskelig opgave at finde en magen til. Ved hjælp af det store netværk af samarbejdspartnere og leverandører, som Ibas har over hele verden, fik ingeniørerne til sidst opsporet en brugbar harddisk og kunne gå i gang med selve rekonstruktionen af de ødelagte data.

Den glade besked til Frede var efterfølgende, at alle knap 17.000 billedfiler kunne reddes fra den skadede harddisk.

”I dag er jeg igen en lykkelig sangstjerne” afslutter Frede Norbrink

Når computere går i sort og data er forsvundet, kan det koste virksomheder dyrt. Men også for private kan det være katastrofalt, hvis hovedopgaven eller familiebillederne pludselig er væk. Vi gemmer stadig flere data elektronisk og værdien af dataene stiger. Men selv om computeren er blevet skadet som følge af uheld, virus, brand, vandskade etc. kan ingeniørerne hos Ibas i de fleste tilfælde genskabe de mistede data på laboratorium, hvor de i renrum kan skille enheden ad og ved hjælp af avanceret teknologi genskabe de mistede data.