Press Release

Tirsdag, December 9, 2008

2008 mest utrolige dataredningsmissioner

Ibas, den førende leverandør inden for datarekonstruktion, datasletning og dataefterforskning, samt datterselskab til amerikanske Kroll Ontrack, offentliggør i dag sin liste over de største datatabskatastrofer i 2008. Listen er udarbejdet af dataredningsingeniørerne hos Kroll Ontrack og viser, at ulykker og tab af data sker, uanset hvor godt forberedt man er.

"I dag er det næsten umuligt at leve uden sine elektroniske data, og når en situation med tab af data opstår, er en professionel datarekonstruktions-virksomhed ofte den bedste chance for en vellykket datareetablering," siger Henrik Andersen, direktør i Ibas Danmark. "Fordi datarekonstruktion kan kræve særlige faciliteter såsom støvfrie rum, avanceret teknologi og udstyr samt erfarne eksperter, kan en professionel datarekonstruktions-udbyder gøre hele forskellen. Dette års liste over datakatastrofer, såvel som tidligere listers højdepunkter som myreinvasionen (2007), den sure sok som harddiskkabinet (2006), kakerlakinvasionen (2005) og flyet oven på harddisken (2005), viser, at ingen hændelser er for utrolige eller svære til, at vi kan løse dem.”

Toptilisten over datatabskatastrofer og utrolige redningsaktioner for 2008

10. Over bord – En verdensomsejling endte meget dramatisk, da en kvindelig kaptajns båd kæntrede på turens sidste dag med hendes bærbare computer ombord. Heldigvis lykkedes det Kroll Ontrack at genskabe 100 procent af de data, som dokumenterede hendes enestående oplevelse.

9. Orkanramt – Da orkanen Katrina ramte i 2005 troede et nygift par, at både deres forlovelses- og bryllupsbilleder var gået tabt. Deres værste anelser blev yderligere bekræftet, da en lokal datarekonstruktions-udbyder dømte harddisken: ”Umulig at redde på grund af rust.” To et halvt år senere gravede parret alligevel den vandskadede harddisk frem fra kælderen og indleverede den til Kroll Ontrack. Parret blev glædeligt overraskede over, at alle deres bryllupsbilleder blev reddet.

8. På fisketur – En advokat på ferie tænkte, at hun godt kunne fiske lidt sammen med sin far og samtidig lave noget arbejde. Men farens ven blev så rasende over, at hun havde taget sin bærbare computer med på fisketur, at han smed både den og hendes taske over bord. Den fuldt påklædte advokat sprang i vandet efter computeren, men det viste sig at være for sent. Heldigvis lykkedes det efterfølgende at genfinde værdifulde forretnings- og skatteinformationer på den gennemblødte computer.

7. Den er i kassen – En filmproducent var ved at lægge sidste hånd på sin nyeste western ved hjælp af sin MacBook Pro, da den pludselig lavede nogle underlige lyde og brød sammen. Uden en backup-kopi var filmproducenten bekymret for, at et helt års hårdt arbejde var gået tabt. Ved hjælp af Kroll Ontrack blev filmen genskabt, afsluttet og solgt. Den er nu tilgængelig på dvd.

6. Stjålne varer – En bærbar computer blev stjålet fra en families hjem sammen med en håndtaske, et sæt bilnøgler og familiens bil. Bilen blev fundet den følgende dag ved en flodbred, men der var intet spor af hverken taske eller computer. Flere dage senere ankom en god samaritan til familiens hjem med en dryppende våd computertaske (computeren var indeni). Hans børn havde fundet den skyllet op på bredden. Og hvordan var det så lykkedes den gode samaritan at finde frem til ejeren? Tyven havde stoppet håndtasken ned i computertasken og havde derefter smidt det hele i floden.

5. Den vilde hund – En larmende og omkringfarende hund rev det bærbare USB-drev ned fra sofabordet, så det ikke længere kunne fungere med familiens computer. Fem års familiebilleder stod på spil, men blev reddet takket være Kroll Ontrack.

4. Babytænder – Kroll Ontrack modtog et SD-kort fra et kamera, som var fyldt med tandmærker. Kunden antydede, at et ”vilddyr” havde fået fat på kortet og tygget på det. Det viste sig imidlertid, at det vilde dyr, han refererede til, var hans toårige søn.

3. Fejet af banen – En rutinemæssig rengøring gik galt, da et GB flash-drev blev suget væk sammen med støv og krummer af en støvsuger. Det undertryk, støvsugeren gererede, var så kraftigt, at sporene blev suget af printkortet og stikket blev revet løs.

2. Forskning i ødemarken – Et naturforskningsprojekt i Florida blev bragt til en pludselig afslutning, da en panters halsbånd blev beskadiget i den vilde frie natur. De afgørende data til beskyttelses af pantere blev reetableret.

1. Ovnstegt computer – En mand puttede sin bærbare computer ind i ovnen, inden han tog på ferie, for at beskytte den mod tyveri. Hans kone kom imidlertid hjem før ham, og tændte ovnen for at stege en kylling. Både kyllingen og computeren blev ovnstegt.