Nedetid - årsag og omkostninger

PC-brugere vurderer ofte at mistet data er permanent ødelagt, uden håb om gendannelse. Det er forståeligt.

Den information som findes om tabt data kan være kompliceret, inkonsekvent eller unøjagtig, så det er ikke overraskende at tab af data og gendannelse af data er forvirrende og misforståede begreber.

Elektronisk data kan være en af virksomhedens mest værdifulde og sårbare ejendele. Ifølge vores erfaring er de primære trusler mod dit data:

  • Hardware eller systemproblemer
  • Menneskelige fejl
  • Strøm og overspænding
  • Fejlende software
  • Virus
  • Naturkatastrofer

Disse seks store trusler mod dit data har to ting til fælles: de er uberegnelige og i mange tilfælde, ukontrollerbare. Derfor kan de forholdsregler som er taget ikke altid forhindre tab af data.

Udover at være en sårbar ressource, er elektronisk data også en værdifuld ressource.

Baseret på informationen nedenfor er det let at se hvor vigtig omkostningerne ved mistet eller utilgængeligt data kan være. Det at være uden data og adgang til systemet er ofte synonymt med økonomisk katastrofe.

IndustrisektorTabte indtægter / time
Energi$2.8 millioner
Telekommunikation$2.0 millioner
Produktion$1.6 millioner
Financielle virksomheder$1.4 millioner
IT$1.3 millioner
Forsikring$1.2 millioner
Retail$1.1 millioner
Medicinalindustrien$1.0 millioner
Banktjenester$996,000

Source: IT Performance Engineering & Measurement Strategies: Quantifying Performance Loss, Meta Group, October 2000.

Når tid er afgørende og data er virksomhedskritisk, kan datarekonstruktion være det mest praktiske alternativ.

Selv om mange mennesker vil benytte sikkerhedskopier efter et tab af data, vil sikkerhedskopien normalt indeholde gammel information eller være skadet. Datarekonstruktion kan give dig adgang til den nyeste version af dit tabte data.

For hvert sekund der går efter en datakatastrofe, er tid og penge tabt for din virksomhed. Gendannelse af data reducerer nedetid ved hurtigt at gendanne og returnere dine data.

Ibas tilbyder med sin eksprestjeneste at arbejde 24/7 og målt op imod omkostningen i tid, penge og kræfter på genskabelse af data fra backup eller genskabelse af tabt data rekonstruktion, kan rekonstruktion vise sig at være den bedste økonomiske løsning. Ibas udarbejder en detaljeret diagnoserapport så kunderne kan se en fuldstændig liste over de filer der er mulige at rekonstruere og også over evt. ødelagte filer i et let søgbart format. Dette giver kunden al nødvendig information til at afgøre om vigtige filer kan gendannes, og lette afgørelsen før man forpligter sig til hele omkostningen med datarekonstruktion.

Så uanset hvor skidt en datatabssituation ser ud, skal du aldrig antage at værdifuld data ikke kan gendannes – tjek altid med en kvalificeret ekspert før du bestemmer dig for hvad der skal gøres når datatab er et faktum.

Hvis du har nogle spørgsmål om datarekonstruktion eller andre alternativer, så tag gerne kontakt med vores erfarne specialister på 80 82 03 60.