Undgå at miste vigtige filer

Vi har alle oplevet den følelse når vi mister en vigtig fil. Teksten var perfekt og budskabet var krystalklart. Den umiddelbare tanke er at det samme umuligt kan skrives igen.

Heldigvis findes der gode gør-det-selv recovery-programmer som finder slettede filer hurtigt.

Men lad os først se på hvad det er der sker når du sletter en fil fra harddisken. En harddisk fungerer på cirka samme måde som dit lokale bibliotek. Over hele disken findes der en række filer, alle fra forskellige kilder, akkurat som bøger på et bibliotek. For at huske hvor alt data fra en bestemt fil er lagret på harddisken, har systemet et indeks af dine data for effektivt at binde det hele sammen. Dette er ikke forskelligt fra bibliotekets katalog, når du søger efter bestemte emner af bøger.

Når du sletter en fil, slettes den information i indekset der fortæller computeren hvor filen er. Alt data er normalt stadig lagret på samme sted, de kan bare ikke findes på den normale måde. Derfor kan specielle recovery programmer finde disse filer. Programmerne søger efter løse fragmenter for så at sætte dem sammen til komplette filer. Selv om et sådan søg kan tage et stykke tid, vil du normalt kunne gendanne mistede eller slettede filer.

Det er en god ide at have et recovery-program installeret på din computer. Jo længere du venter med at prøve at finde en mistet fil, jo mindre er chancen for at kunne trække datafragmenterne sammen og lave en fejlfri og fungerende fil. Dataene bliver nemlig overskrevet når du fortsætter med at bruge computeren og er du uheldig overskrives fragmenter som du har brug for.

Ontrack EasyRecovery er et godt recovery alternativ uanset om du er privatperson eller en virksomhed.

Der vil altid være begrænsninger på gør-det-selv løsninger. Hvis du hører mærkelige lyde eller har tabt lagringsenheden på gulvet, er der stor sandsynlighed for at enheden har mekaniske skader. I det tilfælde vil gør-det-selv værktøj gøre skaden endnu værre.

Kontakt os gerne på 80 82 03 60 - så giver vi dig gode råd om hvilket værktøj du skal vælge. Behøver du vores eksperthjælp sætter vi pris på at du ringer til os, vores gode råd er altid gratis