Harddisk recovery
Vi redder og genskabe slettet data fra ødelagde harddiske

Harddisk crash? Uanset model, type eller mærke!

Dagens harddiske lagrer alt fra særdeles kritiske virksomhedsdata til digitale billeder af vores kære. Data er vidt forskelligt, og derfor ikke altid lige værdifuldt, men følelsen af chok og fortvivlelse er dog skræmmende ens, når harddisken stopper med at fungere. Heldigvis har Ibas været banebrydende på harddisk recovery i over 30 år.

Fungerer harddisken ikke?

Gå ikke i panik, sluk for strømmen og undgå at anvende harddisken igen. Du kan gøre skaden større!

Ring til Ibas og få gratis råd.
80 82 03 60


We recover data

Alle typer lagringsmedier

Ibas kan rekonstruere data fra hvilket som helst harddiskmærke, model eller type. Vores rekonstruktionstjenester er anerkendt af de store harddiskproducenter og Western Digital, Hitachi, Samsung og Toshiba godkender at Ibas kan bryde garantiseglet på harddiske uden at ødelægge producentens garanti.


Alle typer fejl

Vores ingeniører opdeler harddiskfejl i to kategorier:

Logiske fejl: Harddisken er i orden, men filer og mapper er utilgængelige for brugeren, eksempelvis på grund af en tabt partition, utilsigtet formatering, virus, skadede filer eller utilsigtet sletning af filer.

Mekanisk fejl: Harddisken fungerer ikke; enheden starter ikke eller harddisken kan ikke læse dataene rigtigt. De mest almindelige årsager er hovedcrash, slagsskader, stødskader, motorfejl eller elektronikfejl. Disse fejl er ofte præget af mærkelige lyde såsom klikke lyde fra enheden.

Data Recovery- Whatever is the data lose cause

Water Damaged Hard Drives

Vandskader

6 gode tips hvis du er uheldig:

 • Regel nr 1: Test ikke om disken virker
 • Regel nr 2: Tjek hvad der er lagret, evaluer situationen og hvis det er nødvendigt, så kontakt Ibas.
 • Regel nr 3: Hvis enheden har ligget i vand, så sørg for at holde den fugtig - gerne i en lufttæt zip-pose.
 • Regel nr 4: Hvis du bare har spildt vand, så lad enheden tørre til vandet er fordampet.
 • Regel nr 5: Hvis du har spildt øl, sodavand etc. – se punkt 4.
 • Regel nr 6: Hvis dataene er vigtige, er tiden meget væsentlig for at få hjælp til at redde data. Ved vandskader er der fare for korrosion, hvilket vil føre til yderligere tab af data.

Klikkelyde

Sluk for strømmen øjeblikkeligt hvis harddisken laver mærkelige klikkelyde. Sådan en lyd kan være en indikation på at harddisken har et hovedcrash. Dette kan resultere i permanent skade på dit data.

Mere om hvorfor det er klogt at slukke for PC'en ved klikkelyde

Exclamation mark

Ring til Ibas på 80 82 03 60 hvis du hører mærkelige klikkelyde. Det er et tegn på en mekanisk skade i harddisken. Det er en alvorlig skade

Hard Drives that are making noises

Tips for Hard Drive Data Loss

Filer som er væk, formatering eller slettede filer ved uheld

Prøv Ontrack EasyRecovery hvis du ved et uheld har slettet filer og du vil gendanne disse.

Du kan hente en gratis prøveversion som vil give dig svar på, om dine data er mulige at gendanne. Hvis filerne findes, køber du progammet i vores butik.

Sikkerhed

Ibas følger specifikke rutiner for at sikre kundedata gennem alle faser af datarekonstruktionsprocessen. Du kan føle dig sikker på at dine data er sikret, fra vi modtager din harddisk til vi returnerer den. Vi krypterer det gendannede data, før harddisken pakkes og sendes til dig.

Ibas kræver at slutbrugere og administratorer sørger for at vi får tilgang til krypteringsinformation (brugernavn og adgangskode) for at gendanne krypteret data. Vær forberedt på at du skal give denne information til den ingeniør du har kontakt med.

Hvis du har implementeret kryptering, hvad gør du når harddisken fejler?


Datarekonstruktion fra en krypteret harddisk

En rekonstruktion af en krypteret harddisk følger de samme håndterings procedurer som alle andre medier:

 • Hvad er status på harddisken - hvordan virker den, logiske eller fysiske skader?
 • Sikring af original harddisk.
 • Kopiering af rådata.
 • Dekrypteringsproces.
 • Ibas laver altid en Verifile liste over det data der er muligt at rekonstruere og sender den til kunden. Efter kunden har accepteret tilbuddet, starter vi med en fuld data recovery.
 • Forbered data til levering.
 • Datakryptering til levering.

Ny dekrypteringsmetode!

Decryption on the fly

Vores nye metode reducerer tiden, det tager at dekryptere en harddisk drastisk, og den giver også bedre resultater. Denne patenterede proces scanner kun de dele af disken som indeholder data. Vi kan kopiere mere data på kortere tid end den traditionelle proces som i høj grad reducerer din nedetid.

Ibas kræver et brugernavn og et kodeord eller adgang til krypteringssoftware for at dekryptere data. Nogle virksomheder kan også benytte endnu mere krævende krypteringsmetoder for at sikre deres følsomme data og i sådanne situationer vil Ibas gerne arbejde direkte med leverandørerne af disse metoder efter at vi har modtaget mediet på vores laboratorium.


Hvilken sikkerhedspolitik har din virksomhed?

Nogle virksomheder har så strenge regler at krypteringsinformation ikke kan deles med nogen eksterne aktører. Så må vi bruge alternative metoder til at få reddet data på. Ibas kan gendanne data gennem vores standard proces i krypteret form. Dataene forbliver krypteret indtil du får dem tilbage, og de bliver åbnet af nogen med adgang til krypteringsnøglen. Eftersom at Ibas ikke er i stand til at lave en rapport over filer som kan reddes, vil kunden ikke vide om det lykkedes at rekonstruere kritisk data før de dekrypterer dataene selv.

Serviceniveauer


CTA

Ring til os på 80 82 03 60

Vores kundecenter er klar til at hjælpe dig

Kontakt mig!

Harddiskteknologien

Harddiskteknologien har eksisteret siden halvtredserne. De store multi-plade baserede systemer, IBM 305 RAMAC, blev kun brugt i mainframe-systemer. Det var ikke før halvfjerdserne/firserne at harddisklagring blev mere tilgængeligt. Dette skyldes omkostningsreduktioner, teknologiinnovationer, lagringskapacitet, ydelse og produktionsteknikker.

Hvilke fremskridt har harddisken haft? Hvorfor opstår harddiskhavarier? Og hvad skiller Ibas fra andre recovery virksomheder?

Harddiske er en kombination af avancerede elektroniske og mekaniske systemer som indeholder en række specialiserede motorer og elektromekaniske komponenter for at læse og skrive data.

Harddiskteknologien er blevet betydeligt mere avanceret de sidste 10 år. Faktisk er harddiske lavet til at håndtere sig selv i tillæg til at læse og skrive data. Harddiske bruger i dag en række algoritmer for at verificere data på disken og opretholder også en Defect Management" liste internt som hele tiden overvåger diskens stand og ydelse. Hvis en sektor er på vej til at svigte, vil elektronikken fjerne denne sektor og stoppe anvendelsen af den. I tillæg har mange harddiske nu fået S.M.A.R.T-kredse (Self-Monitoring, Analysis, and Reporting Technology) inkluderet for at overvåge alle de interne systemer på harddiskene.

Harddiske kan fejle til trods for alle dens sikkerhedsrutiner. Årsagen kan for eksempel være fysiske skader som stød og slag, og overspænding som kan skade elektronikken eller ødelægge data på harddisken. Mekaniske dele kan blive defekte på grund af for høje temperaturer, oftest som følge af at harddiskens kølevifter ikke fungerer.

Almindelige fejl:

ProblemBeskrivelse
Intern mekanisk svigtSvigt i bevægelige mekaniske komponenter.
Periodiske fejlPeriodevis svigt under normal drift som af og til er umulig at finde ud af.
Fysisk skade på medietSker når læse- og skrivehovede kommer i kontakt med pladerne. Dette kaldes ofte også en hovedcrash og kan opstå som en lille skade som forværres da støv og partikler svirrer rundt og skaber større og større crash.
Fejlende medieDenne type af skade kan påvirke den magnetiske information lagret på mediet. Det kan påvirke både brugerdataene som er lagret på harddisken og den kritiske diskservoinformation som styrer positionering af hovederne.
ElektronikfejlSvigt i elektroniske kredse og komponenter i harddisken.

Nogle myter om rekonstruktion af harddisk

Det er en normal misforståelse at harddisk rekonstruktion er ensbetydende med udskiftning af dele. Hvis det bare var så enkelt! Harddiskteknologien er i konstant forandring og producenter benytter fortsat forskellige mekaniske konstruktioner.

Der er ikke plads til fejl på plader og læse/skrive hoveder på dagens harddiske. Tolerancen er så krævende at harddiskproducenterne til og med designer måder at holde «Base-Casting Assembly», hvor alle komponenter er fastsatte og stabile i situationer med svingende temperaturer. Når byte-tætheden på dagens harddisks er 4gb til 6gb per kvadrattomme, er absolut præcision et must for at kapacitet og højhastighedsdiske skal fungere ordentligt. Selv om vi har gode harddiske i dag skal vi huske på at producenterne altid vil have et mål om at øge antallet af byte, der kan blive presset ind på en kvadrattomme.

Den mekaniske præcision i dagens harddiske gør hovedbytte umuligt uden specialværktøj. Det er en krævende operation at fjerne selve magnetpladerne fordi det vil påvirke hvordan harddisken læser sektorerne. Som tidligere nævnt, hvis bare én enkelt komponent er ude af position, vil den ikke finde de nødvendige sektorer. Hvis harddiskens elektronik ikke kan finde de sektorer som er forespurgt af kontrolleren, kan harddisken arbejde i en uendelighed for at finde filerne, eller den kan standse.

Elektronikpræcision er ligeså vigtigt som mekanisk præcision. Tidligere kunne en udskiftning af kredskortet på samme harddisktyper være en hurtig måde at omgå et defekt kredskort. Dagens elektronik er mere kompliceret, og teknologiinnovationerne de sidste 15 år har effektivt sat en stopper for udskiftning af kredskort som løsning.

Innovation på en komponent driver innovationen frem på andre punkter. For eksempel, forbedringer i de mekaniske plader kræver forbedringer i læse/skrive hovedet. Derfor skal elektronikken også være skræddersyet og finjusteret for en harddisk.

Harddiskproducenterne laver store partier af harddiske, så der vil være ligheder mellem modellerne. Men den såkaldte «Revision Code» (proprietær skrivebeskyttet software som bruges af elektronikken til at administrere og drive harddisken) ændres ofte indenfor samme model og BATCH. Derfor kræves det omfattende oplæring i elektronik og datalagringsteknologi for at arbejde med harddiske og datarekonstruktion

Rekonstruktionskvalifikationer

Ibas kræver at du er ingeniør eller har teknisk uddannelse indenfor elektronik/mekanik for at få arbejde i vores laboratorie. Vi har egen forsknings- og udviklingsafdeling der består af ingeniører fra vores nationale og internationale laboratorier.

De teknologiske innovationer i datalagringsindustrien har inspireret vores ingeniører i mere end 30 år. Vi har designet egen software, hardware og elektronisk værktøj for at arbejde med harddiske og vores kunder data. Ibas har faktisk lavet verdens første PATtern ANalyser i 1993. PATAN er et program der analyserer datastrømmen fra en disk. Designeren var Kjell Berge, den ene grundlægger af Ibas.

Hvad betyder dette for dig?

Vores ingeniører vurderes til at være de bedste i verden

Ibas har udført vellykkede rekonstruktioner på diske som har været i brand, oversvømmelse eller i eksplosioner. Men dette udgør kun få procent af det årlige antal jobs. Vi har flest single harddisk sager, men ser stadig en stigende mængde RAID, SAN og NAS systemer. Vi ser flest fysiske fejl og vi oplever ofte at brugeren har forsøgt at bruge gør-det-selv værktøj eller knap så professionelle virksomheder. Hvis der er fysisk skade på mediet kan Ibas ingeniører tvinge harddisken til at læse rundt om de ødelagte områder ved hjælp af specialkonstrueret værktøj og softwares som opererer direkte på harddisken.

Vi håber dette var nyttig information og tøv ikke med at kontakte os, hvis du har brug for gode råd om harddiske.