Almindelige fejl i virtuelle miljøer og tips til at beskytte din computer

1. juni 2015 af Henrik Andersen

En nylig undersøgelse fra Kroll Ontrack, viser, at 40 procent af organisationer, der lagrer data i et virtuelt miljø har oplevet mindst ét datatab i løbet af de seneste 12 måneder. Undersøgelsen viste også, at kun en tredjedel af virksomhederne var i stand til at rekonstruere de tabte data 100 procent. Der var dermed 67 procent, der ikke fik al data tilbage igen.

Lad det ikke ske for mig, tænker du!

Undersøgelsen viste, at svigt af en harddisk/RAID problemer og slettede virtuelle diske/ snapshots skaber 72% af alle datatabssituationer i VMware-miljøer, hvilket betyder, at ingen er fuldt beskyttet mod tab af data.

5 tips til at beskytte data i virtuelle miljøer

Hvis du begynder at få problemer med et virtuelt miljø eller et RAID-system, skal du følge disse trin for at gemme dine data:

  • Gendanne data til et andet volume.
  • Hvis det er et RAID problem, test backup ved at gendanne til et andet sted eller tage kopier af alle RAID-diske, før du forsøger med en rekonstruktion.
  • Ikke oprette nye filer på disken, der skal rekonstrueres eller fortsætte med at køre virtuelle maskiner før kritiske data gendannes.
  • Ikke køre fsck eller CHKDSK filsystems reparationsværktøj på en virtuel disk, hvis ikke en god backup kan valideres ved at gendanne data til et andet volume.
  • Altid have en “disaster recovery plan” etableret, for at sikre, at du kan reagere hurtigt og samtidig øge sandsynligheden for, at tage ordentlige beslutninger afhængigt af hvilket scenarie du støder på.