Ofte er der problemer med historisk backup

22. januar 2016 af Henrik Andersen

720 it-engagerede personer i 7 forskellige lande bekræfter at mange virksomheder ofte har problemer med at få adgang og hente data fra gamle bånd. Dette kommer frem i en undersøgelse vores hovedselskab, Kroll Ontrack, har gennemført i 7 europæiske lande.

22 % af virksomhederne har ikke mulighed for at lokalisere eller udlevere specifikke historiske data hvis der skulle være behov for det i fremtiden. Yderligere 30 % kunne ikke fortælle hvilke data der var blevet lagret i dataarkivet eller på bånd.

Mange meget gamle medier

34 % lagrer mere end 100 bånd i deres arkiv. 55 % har bånd der er ældre end 5 år og 21 % over 10 år. Selvom alder ikke er ensbetydende med datatab, er det ikke usandsynligt at en kombination af læse-/skrivefejl, dårlig opbevaring og ikke fungerende eller fraværende båndsystemer kan skabe en seriøs hovedpine, såfremt man skulle få brug for det gamle data.

Mest almindelige problemer:

* Næsten alle svarer at det ville tage for lang tid at finde du af hvilket data, der er lagret og på hvilke bånd

* 24 % mangler nødvendig backup infrastruktur eller selve systemerne.

* 43 % mener det er for besværligt eller tager for lang tid at få adgang til data fordi gammelt hardware og software så skal i brug igen.

* 18 % mener det er for dyrt at have gamle systemer til fortsat at køre

* 7 % siger at de magnetiske medier er fysisk skadet

Resultaterne viser tydeligt at virksomheder som er afhængige af båndbaserede arkiver og backupsystemer skal have et løbende kvalitetstjek på både bånd og data for at undgå datahavarier.

Det er også et godt råd at lave et system med detaljeret information omkring hvor data nøjagtigt er lagret og på hvilket bånd. Dette er omfattende processer og der er tilsyneladende et behov for hurtige og enkle katalogiseringsløsninger blandt mange virksomheder.

Tim Reckmann / pixelio.de