Korrekt anvendelse af data recovery software

29. juni 2015 af Tormod Nymoen

Tabt data er et mareridt for alle, der kommer ud for det, og det er meget alvorligt, hvis dataoplysningerne er en form for projektdata, som vi ofte ser, at små virksomheder og selvstændige er fuldstændig afhængig af. I værste fald, kan en sådan ulykke føre til store indtægtstab og i sidste ende konkurs.

Men det er ikke altid et nedbrud af disken, der er årsagen. Hvis en harddisk har et korrupt filsystem eller andre logiske skader, kan det være interessant at se, om en recovery software kan finde de data, der er gået tabt. Men anvend ikke software, hvis du kan høre unormale lyde fra disken. Så har du en fysisk skade, og software kan gøre skaden værre.

Vigtigt

Sørg for at du har en "ikke-destruktiv" software, som ikke skriver på den angrebne disk eller ændrer/sletter eksisterende data, når du begynder at gendanne mistede filer. Kontrollér, at softwaren ikke kan ændre de data, der skal rekonstrueres. Hvis sådan noget sker, overskrives data og det er umuligt at få tilbage igen..

OBS! Windows diskkontrol ændrer indholdet på en harddisk, når den kontrollerer de enkelte sektorer.

Tre vigtige tips:

  1. Hvis du ikke er helt sikker på, om du har en "ikke-destruktiv" software, bør du ikke bruge den. Chancen for, at data kan slettes er ekstremt høj.
  2. Programmet skal installeres på en ekstern harddisk, aldrig direkte på den angrebne disk. Derfra kan du tilslutte den ramte disk og rekonstruktionen kan påbegyndes.
  3. Sørg for, at du forstår funktionerne, for at være helt sikker på at det er en "ikke-destruktiv" software du bruger. Prøv at søge efter oplysninger på nettet eller i førende tidsskrifter. Du vil helt sikkert finde mange anmeldelser og tests, hvor du kan lære mere om hvordan forskellige rekonstruktionsprocesser udføres, og hvor stor succes de har haft.

 Et sikkert tip

Hvis du ønsker at tjekke vores software, er der gratis versioner, hvor du kan lave en scanning af din lagring helt gratis. Efter scanningen, får du et overblik over det data som kan rekonstrueres. For at hente filerne tilbage, kan du vælge mellem tre forskellige versioner; Ontrack EasyRecovery Home, Professional eller Enterprise. Forskellene er baseret i pris og kompleksitet.

Yderligere information, kan du finde på vores hjemmeside.