Hvad er hybridlagring?

18. september 2015 af Henrik Andersen

Solid state-diske (SSD) har været hot i lagringsverdenen i det seneste årti. Disse enheder er dybest set en erstatning for harddiske, som anvender samme flash-hukommelse som USB-drev, mobiltelefoner og SD-kort, og de tilbyder en række fordele i forhold til deres mekaniske kollegaer. De har ingen bevægelige dele, er mere modstandsdygtige over for stød og andre former for fysisk stress, og er lynhurtige.

Den stolte gamle harddisk (HDD) har ikke ændret sig meget i de senere år. Bortset fra den kontinuerlige udvidelse af kapaciteten. I dag er 3 og 4 TB drev meget overkommelige prismæssigt, og vi ser, at producenter som HGST / Western Digital lancerer otte og ti TB diske med særligt fokus på "long-live data" i datacenteret. Ydelsesmæssigt har HDD peaket på 15.000 omdrejninger i minuttet, men den larmer derfor meget, skaber mere varme, forbruger mere energi og er sandsynligvis mindre holdbar end deres flash-baserede kollegaer.

Hvorfor har vi ikke alle skiftet til SSD i stedet?

Det er enkelt - i form af pris per gigabyte er en SSD betydeligt dyrere. Fra og med januar 2015 kan man købe en terabyte HDD til under £ 50, mens en tilsvarende SSD ender på omkring £ 300.

Siden 2007 har en række forskellige lagringsudstyrsproducenter såsom Seagate og Samsung, forsøgt at håndtere den store prisforskel mellem HDD og SSD ved at indføre en tredje mulighed, som i teorien giver det bedste fra begge verdener. Dette er hybrid lagring, som forbinder hastigheden på en SSD med omkostningseffektiviteten på en HDD.

Hvordan fungerer en solid state hybrid drive?

Princippet bag hybridlagring er bogstaveligt talt="" at kombinere flash-baseret hukommelse med de roterende elektromagnetiske plader som findes i en traditionel harddisk. En solid state hybrid drive (SSHD) kommer derfor til at få nogle gigabyte flash kapacitet plus en større harddisk, og ideen er, at vigtig data, som man skal have hyppig adgang til, de såkaldte "hot data”, kan lagres på SSD og hentes hurtigere, end hvis det gemmes på HDD plader. Det er dybest set det samme som at installere både en harddisk og en SSD i maskinen, kendt som en “dual drive hybrid solution", bortset fra at det ikke er nødvendigt at optimere ydeevnen manuelt ved at flytte filer og programmer til den korrekte enhed - alt="" det hårde arbejde håndteres automatisk.

Alle SSHD-er på markedet i dag opererer på en af ​​to forskellige måder. Den første kaldes self-optimized mode, eller self-pinning mode og beskriver enheder, der kan afgøre, hvad der er varme og kolde data. Selve host maskinen vil ikke se denne disk som noget andet end den traditionelle interne lagerenhed.

Andre SSHD’er køres i host-optimeret tilstand eller host-pinning position. Host maskinens operativsystem og drivere, og muligvis noget software bestemmer varme og kolde data og sender vejledningen til disken via et standard SATA-grænsesnit.

 Fordelene ved hybridlagring...

Den største fordel ved en hybrid lagerenhed er hurtigere adgang til dine vigtigste data, uden at betale meget mere end en traditionel harddisk. SSHD er naturligvis dyrere end harddiske, men de er ikke nær så dyre som de tilsvarende SSD kapaciteter.

Ligesom andre fordele ved flash-hukommelse, forbruger en SSHD mindre strøm og genererer mindre varme end en harddisk, hvilket reducerer stress, hvilket igen bidrager til en bedre pålidelighed og sandsynligvis længere levetid.

Men lever SDD virkelig længere?

SSD vs. HDD: 1-1

Ibas og Kroll Ontrack har næsten 50.000 jobs om året, og vi kan ikke se, at en SSD er mere holdbar og har længere levetid end traditionelle harddiske. Vi ser den samme vækstrate hvis vi sammenligner antallet af diske, der leveres til markedet med det antal SSD rekonstruktioner vi udfører.

 .. og nogle andre ulemper

Når en flashhukommelse er beskadiget forsvinder nogle af fordelene. Selvfølgelig er en data recovery på en SSHD ligeså tidskrævende som en traditionel HDD, mens fordele som mindre påvirkninger af for eksempel slag/stød reduceres, når flash kun udgør en lille del af enhedens samlede lagerkapasitet. Støjmæssigt vil det ikke kunne sammenlignes med en almindelig SSD.

Bemærk også, at en SSHD ikke vil være ligeså holdbar som en SSD, så du skal være parat til at håndtere eventuelle overraskelser.

Vi vil betragte det som usandsynligt, at miste data fra SSD delen af en SSHD. Dette bruges som en hukommelsesbuffer eller til at lagre operativsystemet og programfiler.

Alt i alt, er hybridlagring virkelig noget for forbrugere og virksomheder, der søger hastigheden på en SSD og den attraktive pris pr gigabyte på en HDD. Ikke desto mindre skal man være bevidst om de unikke risici, der følger med denne nye form for lagring.