Datarekonstruktion til Smart-TV?

7. juli 2017 af Henrik Andersen

Den fantastiske nye verden af "intelligent" TV var et af højdepunkterne på sidste års IFA, en af de største messer for forbrugerelektronik og hvidevarer i Berlin, Tyskland. Fokus var ikke TV med gigantiske skærme og i høj kvalitet, men derimod Smart-TV funktioner.

Tv'et med internetforbindelse kan erstatte Internet-pc'en med mus og tastatur. Youtube og Facebook skal ikke længere ses på den lille Smartphone-skærm. Med det indbyggede webcam kan Skype bruges direkte fra TV’et, og med video-on-demand er du ikke afhængig af TV-stationer - du kan sammensætte dit eget program. HbbTV-formatet (Hybrid Broadcast Broadband TV) er blevet standard, alle steder.

Rigtige "nørder" har tidligere lagret alle videoer, billeder og musik på en NAS, der var forbundet med hjemmenetværket, for at kunne se eller lytte til dem på alle tilsluttede enheder. Nu kan den seneste feriefilm også ses på Smart TV – i ens egen hjemmebiograf! Det er også muligt at streame, fra mange forskellige enheder til TV’et og med en hurtig internetforbindelse, så kan der også streames fra de forskellige film- og serieudbydere, såsom Netflix og HBO Nordic - opbevaring af film på en ekstern harddisk er ikke længere nødvendig.

En ulempe ved disse smarte (TV) enheder er, at ikke kun data modtages, men også sendes til producenterne og streaming-udbyderne. Spionage er også muliggjort, da mikrofon og webkamera kan tændes udefra.

Jeg optager stadig film og udsendelser!

Hvis du vil optage udsendelser, har du brug for en ekstern lagerenhed, såsom en USB-harddisk eller en harddiskoptager. I nogle tilfælde formateres den tilsluttede USB-harddisk i et specifikt leverandørformat, og indholdet der er gemt på det, er derfor ikke så let tilgængeligt.

Det er ikke let at afspille film og udsendelser, der er optaget fra dit tv, på andre medier, som for eksempel en bærbar computer. Tv-producenterne har deres egne, forskellige Linux-lignende operativsystemer, så direkte afspilning er ikke mulig på Windows- eller Apple-enheder. Det samme gælder for harddiskoptagere. I de fleste tilfælde skal filmfilerne konverteres til andre formater for at kunne se dem på andre (mobile eller computer) enheder.

Hvis den tilsluttede harddisk eller harddiskoptager med de vigtigste film fra dette århundrede falder på gulvet og filmene ikke længere er tilgængelige, er det ikke let at gendanne data ved hjælp af et gratis værktøj fra nettet. Derudover kræves der også en god mængde Linux-viden i forhold til at håndtere filsystemet.

Hvis du har mistet data på en TV-harddisk eller en harddiskoptager og ikke vil gå på kompromis med, at data er tabte for altid, må du ikke tilslutte harddisken til en PC. (PC'en vil muligvis forsøge at formatere den, for at få adgang til dataområdet).

I et sådant tilfælde er det bedre at kontakte en professionel datarekonstruktionsudbyder, såsom Ibas! Vi har specialisterne, der har al den viden der skal bruges, til at gendanne data fra harddiske og harddiskoptagere, med selv de mest eksotiske datafilsystemer.

Som altid, så er vi parate ved telefonen, alle ugens dage, alle timer i døgnet, på 70 22 34 00.

Copyright: unsplash.com/ https://unsplash.com/photos/ngMtsE5r9eI/ CC0 license